Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلیل جباری اظهار کرد: از سال ۱۳۹۳ در پی مطالبات مردمی و خصوصا جامعه دانشگاهی مبنی بر حفظ مجموعه شهری و تاریخی سایت تاریخی ستاد لشکر ۶۴ ارومیه به عنوان مجموعه‌ای تاریخی-فرهنگی با عملکرد شهری و به عنوان تنفسگاه شهری در جوار بافت تاریخی شهر ارومیه، با تلاش بی وقفه کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان این سایت منحصر به فرد به شماره ۳۱۱۸۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی افزود: پس از طی جلسات کارشناسی متعدد مبنی بر بازنگری طرح، در کمیسیون ماده ۵ مورخ ۱۰/۱۲/۹۵ طرح تفصیلی جدید اراضی پادگان با تاکید بر جایگاه منطقه‌ای (دروازه اتصال ایران به اروپا)؛ ملی (باغ شهر ارومیه و ظرفیت بازرگانی و گردشگری)؛ و شهری (تنفسگاه شهری) و با کاربری‌های مسکونی، تجاری، اداری، باغ موزه و پارک صنایع دستی، گردشگری، مذهبی، درمانی، فضای سبز، فرهنگی و معابر به تصویب رسیده و در تاریخ ۱۳۹۶ به تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری رسید.

او ادامه داد: در پی مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری و اختصاص کاربری باغ موزه با مساحت ۹ هکتاردر طرح تفصیلی؛ و عقد قرارداد طراحی شهری اراضی پادگان فی ما بین اداره کل راه و شهرسازی استان و دانشگاه شهید بهشتی؛ این اداره کل نیز با عقد قراردادی با دانشگاه شهید بهشتی مطالعه طرح ملی بازآفرینی منطقة موزه‌های ارومیه طرح جامع فضایی حوزه باغ-موزه اراضی ستاد لشگر ۶۴ ارومیه را از سال ۹۸ آغاز و با تامین اعتبار در بازه سه ساله با اعتبار ۳ میلیارد ریال به انجام رسانده است. در این مطالعه پس از مطالعات جامع در خصوص تدوین چشم انداز مقدماتی طرحء سنجش وضعیت در حوزه‌های راهبردی و محلی ء تدوین اهداف خرد و کلان؛ طرح جامع فضایی حوزه باغ موزه در مقیاس ۵۰۰/۱ تدوین شده است.

جباری عنوان کرد: ایده طراحی مبتنی بر سیر تحول لایه‌های تاریخی سایت طراحی شده است، در این طرح موزه‌ها در دو بخش کلی موزه منطقه‌ای در ضلع جنوبی خیابان امام ۲ و موزه نظامی در بخش شمالی خیابان امام ۲ طراحی شده اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی تصریح کرد: دو باغ رویداد نیز در هر بخش وجود دارد که رویداد‌های آن مقطع زمانی را روایت می‌کند کل سایت در بر گیرنده ۸ موزه با عناوین مرتبط با اهداف پیش بینی شده مرتبط با هویت سایت هستند.

جباری با اشاره به اعتبارات مرمتی هزینه شده در راستای مرمت و حفاظت از ابنیه تاریخی سایت ستاد لشکر گفت: اعتبار سال ۱۳۹۸ برابر با ۲۰ میلیارد ریال بوده که در بخشی از دو بنای بنا‌های تاریخی واقع شده در خیابان شهید سلیمانی و یکی از بنا‌های واقع شده در خیابان ارتش هزینه شده است و اعتبار سال ۱۴۰۰ برابر با ۳۰ میلیارد ریال بوده که این اعتبار هم اکنون در ادامه مرمت ابنیه مرمت شده قبلی در حال هزینه است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی صنایع دستی باغ موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۹۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت: شب گذشته برای اولین بار گروه بین‌المللی ایسکارسا که یکی از تشکل‌های حرفه‌ای بین‌المللی مرمت بنا‌های تاریخی و سازه‌ای معماری محسوب می‌شود از مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد، بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و آتشکده ساسانی نطنز بازدید کردند.
حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز با بیان اینکه در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قر ار است این گروه کار پژوهشی داشته باشند، گفت:: یکی از پیشنهاد‌های این گروه حفاظت از کتیبه منحصربه‌فرد به جای مانده در زیر گنبد بود، این کتیبه با قدمت بیش از هزار سال متعلق به اواخر قرن سوم دوره دیلمی و آل‌بویه (۳۸۹ ه. ق) است که خط کوفی تلفیق گچ و آجر آن در دهه‌های گذشته توسط مرحوم دکتر شیرازی معمار برجسته کشور نمایان شد و باید با بررسی بیشتر و اجرای عملیات ویژه از آن حفاظت شود که به‌زودی در دستور کار اداره کل استان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال هستند و مرت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کنند.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه ساماندهی می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی